Det sker før vi mødes

>> Hvis du har booket en session til dit personlige portræt

Før vi mødes, taler vi sammen om hvilken stil og udtryk, de færdige billeder billeder skal have. Hvis du selv har nogle ideer, tager vi udgangspunkt i dem. Der er masser af inspiration at hente på eks. www.pinterest.com - du kan bruge søgefeltet til hjælp.

Hvis du ikke selv har nogle ideer, kan jeg hjælpe dig med det.

Jeg stiller dig forskellige spørgsmål, om dig, din virksomhed, dit formål med billederne, din målgruppe og dine ønsker og ideer til stil og udtryk.

Det giver mig inspiration til forskellige retninger vi kan gå efter og det vil også være afgørende for hvilken lokation vi skal bruge til at skyde billederne. Sammen vil vi aftale, hvilken stil og udtryk de endelige billeder skal have, det er også her vi taler om ideer til tøj.

 

>> Hvis du har booket en session til et fortællende virksomhedsportræt 

Afhængig af hvad du skal bruge billederne til, vil vi gennemgå formålet over telefon eller skype. Hvis du eksempelvis skal bruge billederne i forbindelse med redesign af en hjemmeside, vil jeg gennemgå hjemmesiden med dig, og vi taler om forskellige ideer til motiver og udtryk.

På den måde får vi lavet en liste med ideer og "must haves" motiver til de forskellige billeder der skal tages. Jeg har listen med når vi mødes til fotosessionen, så er vi sikre på, at vi kommer hele vejen rundt om de motiver, der er vigtige og relevante at få med i billedserien i forhold til det, de skal bruges til.

 

Når vi mødes til fotosessionen

Når vi mødes på dagen, starter vi med at kigge på det tøj du har taget med. Jeg anbefaler at du tager forskellige sæt tøj med, så vi har noget at skifte med og sammensætte i forhold til de baggrunde vi bruger til billederne. Vi gennemgår også hvordan billederne skal være, i forhold til det vi har drøftet på forhånd og justerer efter hvilke forhold vi har på den lokation vi fotograferer. Hvis du har fået andre ideer, siden vi talte sammen, snakker vi også om dem.

Min fornemmeste opgave er at få dig til at slappe af og føle dig godt tilpas, så fotograferingen ikke føles akavet for dig, men bliver en god oplevelse. Jeg vejleder dig undervejs og fortæller dig hvad du skal gøre. Vi kigger på de billeder jeg tager undervejs, det giver os begge et pejlemærke, om vi skal justere på udtrykket.

Hvis du har booket et fortællende virksomhedsportræt med personligt portrætfoto, vil vi starte med at tage portræt billeder af dig og/eller dine medarbejdere og efterfølgende vil jeg fotografere de øvrige motiver, som vi på forhånd har drøftet. Omgivelserne og miljøet giver mig inspiration og er udgangspunkt for kreativiteten til det formål, billederne skal bruges til.

Generelt tager jeg et stort antal billeder, så der er bliver en portefølje at vælge de endelige billeder udfra.

 

Efter fotosessionen er færdig

Hjemme på kontoret grov-sorterer jeg billederne fra vores session og udvælger de bedste fra serien, som jeg viser dig via et link. Jeg redigerer et enkelt billede, så du kan se hvordan det færdige resultat kan komme til at se ud.

Vi aftaler et tidspunkt, hvor vi over skype gennemgår billedeportfolien og jeg kan samtidig hjælpe dig med udvælge de endlige billeder. Når du har valgt billederne, laver jeg den endelige efterredigering og retouchering, som giver billederne ekstra liv og udstråling med farve, lys og skarphedsjusteringer og evt andre justeringer.