Hvordan du kan bruge dine portrætfotos med tekst og grafik i din markedsføring

Et enkelt portrætfot kan have mange forskellige anvendelsesmuligheder

Det kan beskæres på forskellig vis, til forskellige formål og det kan anvendes i forbindelse med grafik og give endnu flere muligheder for at kommunikere dine budskaber.

Herunder kan du se et enkelt portrætfoto af Business Coach Anne Pernille Fischer fra www.annepernille.dk, hvor jeg viser dig nogle eksempler på, hvordan det på kan bruges på forskellige måder, til forskellige formål.

Portrætfoto

Portrætfoto - mange muligheder

Her er billedet i sit oprindelige format, sådan som det kommer ud af kameraet.

Når jeg fotograferer billeder til en hjemmeside eksempelvis, tager jeg ofte billederne horisontalt, fordi det giver flere anvendelsesmuligheder i et hjemmeside design.

_MG_3776_Portræt
Portrætfoto

Profil billeder

Et billede i horisontalt format kan i mange tilfælde godt beskæret til portræt format, men bestemt også til kvadratisk format, som er det der typisk skal bruges til profilbilleder på sociale medier

Website hero billede
Website hero billede_1 (1)

Hero billede til hjemmesiden

Når man bliver fotograferet af mig, tilbyder jeg som en service, at forlænge et eller flere billeder til panorama billeder, som kan bruge til de såkaldte "hero" billeder som er populære i designet af hjemmesider. 

I dette billede har jeg forlænget billedet med mere hvid væg, mod højre, på denne måde er det nu nemt at bruge billedet i forbindelse med tekst, eks i toppen af en webside.

Visitkort

Visitkort

Her er et eksempel på hvordan billedet kan beskæres og integreres i et visitkort.

Portrætfoto_fb_post
Insta post

Opslag til sociale medier

På sociale medier, har du brug for at skabe "stop effekt" får at fange opmærksomheden blandt alle de mange opslag man bliver eksponeret for i et nyhedsfeed. Og lige præcis det, kan du gøre med billeder. 

Når du kombinere et billede med grafik og tekst, får du også skabt opmærksomhed og fokus på dit budskab. Og det er faktisk både hurtigt og nemt, selv at lave fine grafikker, som kombinere bileleder og tekst.

De 2 eksempler du ser her, har jeg lavet med online design programmet, Canva.com. Der finder du et utal af skabeloner, som du selv kan tilpasse, til lige præcis dit formål. 

Der findes en gratis version, og hvis du vil have adgang til endnu mere fleksibilitet og designmuligheder, kan du betale dig fra det, med et abonnement. Så kan du eksempelvis have dine branding farver, logo osv. liggende lige ved hånden, når du designer.

Facebook cover (1)

Facebook cover

Du skal selvfølgelig også bruge dine billeder til eks. et facebook cover. Bruger du samme farver og stil som på din hjemmeside, skaber du genkendelighed og konsistens i din branding.

Portrætfoto cover (1)

Cover til bog eller online produkt

Her er det oprindelige foto beskåret tæt og brugt som blikfang som cover til eksempelvis et onlineprodukt, et (online) magasin-forside eller et bogcover.